Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza to ulubione danie mojego syna. A że nie lubię powtarzać dań, szukam różnych inspiracji. Tą znalazłam na którejś ze stron o gotowaniu, ale źródła nie zapisałam. Super pomysł na ciasto z dodatkiem jogurtu i mąki kukurydzianej. Dodatki układamy według naszego smaku.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Składniki
Zagniatamy ciasto z mąki pszennej, kukurydzianej, drożdży, oleju, jogurtu, dodając soli do smaku i suszonej bazylii. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godz. Następnie dzielimy ciasto na 8 części, każdą rozwałkowując na okrągły placek. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy placek smarujemy sosem - jogurt mieszamy z pesto (dałam bazyliowe domowej roboty), wyciśniętym przez praskę czosnkiem doprawiamy do smaku. Na górę pizzy dajemy takie dodatki jakie lubimy - u mnie była to tylko szynka parmeńska, tarty ser żółty i mozzarella. Pieczemy ok. 15 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przed podaniem możemy udekorować rukolą.