Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki, które można zabrać na piknik. Pięknie się prezentują a smakują jeszcze lepiej.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7775
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7775
Składniki
1. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę. Wlewamy olej i chwilę miksujemy. Dodajemy jogurt naturalny i ponownie miksujemy. Wsypujemy kaszę mannę, mąkę tortową i proszek do pieczenia i miksujemy na gładkie ciasto.
2. Ciasto przekładamy do blaszki do pieczenia muffinek wyłożonej papilotkami.
3. Morele kroimy na połówki i układamy na muffinkach lekko je wbijając w ciasto.
4. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Muffinki sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone studzimy.