Do góry

Desery Przepis na:

Jogurtowiec gruszkowo-jabłkowy z dodatkiem świeżego imbiru.

Jogurtowiec gruszkowo-jabłkowy z dodatkiem świeżego imbiru.

Autor:

Przepisów i artykułów: 688 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 763

Ciasto wyszło pyszne i delikatne,pachnące owocami i imbirem.Gorąco polecam.

Składniki

  • mąka 3 szkl
  • cukier 3/4 szkl
  • jaja 4szt.małe,większe 3 szt.
  • masło 15dkg
  • jogurt naturalny 360ml
  • pr.do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy 1 op.
  • starty imbir ok.5cm
  • gruszki 3szt.
  • jabłka 2szt.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrami.Masło rozpuścić,wystudzone wlać do jajek.
    Dodać jogurt,mąkę ,pr.do pieczenia i starty imbir,zmiksować.
    Gruszki i jabłka obrać,1/5 gruszki pokroić w podłużne plastry,pozostałe w kostkę wraz z jabłkami.
    Kostki owoców wymieszać z ciastem.
    Ciasto wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia,na wierzch delikatnie powciskać plastry gruszek.
    Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190st.i piec ponad 1 godz.Najlepiej sprawdzać ciasto patyczkiem,jak patyczek suchy ciasto mamy upieczone.
    Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 15 lutego 2017 Ooooo..mniamm i z imbirem ;-) ależ musi być smaczne i takie orzeźwiające! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 14 lutego 2017 O ja! Moje ciacho na stówę. kocham ciasta z jabłkami, a tu jeszcze gruszki <3 OMG! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń