Do góry

Desery Przepis na:

Jogurtowiec truskawkowo-czekoladowo-miętowy.

Jogurtowiec truskawkowo-czekoladowo-miętowy.

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 321 Ocena: 4623

Dodano: 14.07.2017

Odsłon: 634

Delikatny i aromatyczny deser na upalne dni. Bardzo polecam:)

Składniki

  • Jogurt naturalny po 370ml 3 opakowania
  • kakao 1,5 łyżki
  • galaretka truskawkowa 4 op.
  • galaretka agrestowa 2 op.
  • truskawki 70dkg
  • listki mięty
  • cukier opcjonalnie
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Galaretkę truskawkową rozp.w 100ml wrzącej wody.
    Jogurt przełożyć do garnka,dodać przestudzoną galaretkę ,oraz kakao.Szybko zmiksować i wylać na tortownicę kwadratową 25/25cm.
    Dać do lodówki a w międzyczasie przygotować następną porcję.

    Galaretki 3 op.rozpuścić w 300ml wrzątku,jeśli nie rozpuści się do końca,dać na palnik i mieszając doprowadzić do rozpuszczenia.( nie gotować)

    Jogurty przelać do garnka ,dodać przestudzone galaretki ,zmiksować.
    Dodać truskawki i delikatnie zamieszać .Wylać na kakaowy spód.
    Ułożyć listki mięty.

    Dać do lodówki.

    Osobno rozp.2 galaretki agrestowe w 900ml wody.
    Przestudzoną zalać masę truskawkową i zostawić do stężenia.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń