Do góry

Desery Przepis na:

Jogurtowiec z brzoskwiniami

Jogurtowiec z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 3608

Dodano:

Odsłon: 11958

Delikatne, puszyste ciasto z brzoskwiniami i biszkoptami.

Składniki

  • jogurt typu greckiego 80dag(2 duże opakowania)
  • jajka 5 szt.
  • cukier 25 dag
  • olej 0,5 szkl.
  • budyń śmietankowy 2 op.
  • brzoskwinie z puszki
  • biszkopty 1 op.
  • cukier puder do posypania
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka ubić z olejem i budyniami na jednolitą masę.
    W osobnym naczyniu białka ubić z cukrem na sztywną pianę.

  2. Do masy z żółtek dodać jogurt dalej miksując.Na koniec dodać ubite białka. Wymieszać na jednolitą masę.

  3. Foremkę (20x30) wyłożyć papierem. Poukładać biszkopty i pokrojone brzoskwinie.
    Wszystko zalać masą jogurtową.

  4. Piec ok.50-60 min w temp. 180st.
    Wystudzone ciasto wstawić do lodówki na ok.godz.
    Posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 15 stycznia Przepyszny,upiekłam trochę zmieniłam skład...polecam:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 12 stycznia Jogurtowe ciasta są pyszne a do tego proste i szybkie w zrobieniu.Czego chcieć więcej :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń