Do góry

Desery Przepis na:

Jogurtowo-kokosowy

Jogurtowo-kokosowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1095

Dodano:

Odsłon: 18099

Szybko się robi i szybko znika, wilgotny, nie za słodki, pyszny.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować 2 wąskie blaszki i rozgrzać piekarnik. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka, ucierać. Dodać jogurt, olej, na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem i kokosem i delikatnie wymieszać.

  2. Ciasto przelać do foremek i piec ok 45 min w temp 180 st. Cukier puder zalać wrzątkiem, ucierać, dodać sok z cytryny, ucierać lukier. Zimne ciasto polukrować i posypać kokosem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagoda114 20 maja 2011 Ja zaraz po upieczeniu wyjmuję z piekarnika i nie opada.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aneta28x 18 maja 2011 Zrobiłam, wyrosło wspaniale, ale po wyjęciu z piekarnika opadło. W przepisie nie pisało że ma wystygnąć w piekarniku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

foodie87 16 kwietnia 2011 i udało się !! :) przepis na 5, PYCHOTA !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

foodie87 16 kwietnia 2011 siedzi w piekarniku, mam nadzieję że będzie takie pyszne jak myślę :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagoda114 11 kwietnia 2011 Nie próbowałam, ale myślę, że też może być, smaku nie zmieni, a konsystencję ma podobną.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 10 kwietnia 2011 czy próbowałaś może jogurt zwykły zastąpić greckim,bo mam taki pod ręką?:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń