Do góry

Desery Przepis na:

Jogurtowy krem z musem truskawkowym

Jogurtowy krem z musem truskawkowym

Autor: Camilla24

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 129

Dodano: 11.05.2018

Odsłon: 198

super smakuje mocno schłodzone w te upalne dni....

Składniki

  • Truskawki – 50 dag
  • Cukier – 3 łyzki
  • Śmietana kremówka – 25 dag
  • Jogurt naturalny – 35 dag
  • Cukier waniliowy – 1 op
  • Cukier –10 dag
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Truskawki oczyścić z szypułek, dokładnie umyć i zmiksować z cukrem drobnym kryształem na mus. Jogurt zmiksować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Śmietanę ubić na sztywno i połączyć ze zmiksowanym jogurtem. Do schłodzonych szklaneczek wlać mus, następnie biały krem jogurtowy i schłodzić. Ozdobić truskawkami i miętą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń