Do góry

Desery Przepis na:

Jogurtowy puch

Jogurtowy puch

Autor: disgust

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 190

Dodano: 31.07.2011

Odsłon: 19919

lekka przyjemność ;) łatwe w wykonaniu, nie drogie,

Przygotowanie

  1. Ciasto przełożyć do tortownicy i piec około 12 minut w piecu nagrzanym do 200 stopni

  2. Wiśnie wydrylować.

  3. Jogurt wymieszać z 2 łyżkami cukru. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, dodać do jogurtu, dokładnie wymieszać,

  4. śmietankę ubić, dodać do jogurtu,

  5. Czekolade zetrzeć na wiórki i wymieszać z masą jogurtową

  6. Dużą miskę wyłożyć folią, przełozyć masę, zrównać wierzch, powbijać wiśnie i odstawić na 20 min.

  7. zastygniętą masę przełożyć na ostudzony biszkopt ( mniej więcej w taki sposób w jaki się stawia się babkę z piasku ;) )

  8. całość włożyć do lodówki na jakieś 2 godziny, dowolnie udekorować.

  9. Wiśnie można zastąpić innymi owocami lub tak jak u mnie wymieszać z bananami :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monitka 20 października 2011 A ja robiłam z bananami i też wyszło super:)Polecam-to taki delikatny deserek:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Prrromyczek24 20 sierpnia 2011 A ja już zrobiłam i naprawde polecam.Delikatny,lekko kwaskowaty(dałam jogurt bez cukru i mniej cukru,niestety muszę dawać mniej) a wisienki dopełniają smak:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagoda114 31 lipca 2011 Pysznie brzmi i wygląda bardzo apetycznie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

roszpunka_ 31 lipca 2011 ślinka mi cieknie;) jogurtowy puch jak to pysznie brzmi;))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń