Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"oszukany" sernik, kremowy ale niezbyt ciężki. Chociaż jest z jogurtu, nikt kto go spróbuje nie zorientuje sie :-), polecam :-)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Kruchy spód: Wszystkie składniki szybko wyrobić na gładkie ciasto, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce min. 30 min. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować lub wcisnąć w dno i boki formy na tartę (o średnicy 27cm), wysmarowanej masłem. Wyrównać, ponakłuwać widelcem. Piec w temp. 190 stopni ok. 25 min. (do delikatnego zrumienienia).
Masa jogurtowa: Wszystkie składniki na masę zmiksować do gładkości. Krem (będzie bardzo rzadki) wylać na podpieczony spód (może być jeszcze ciepły). Piec kolejne 25-30 min. Wierzch masy powinien być miękki po upieczeniu ale nie może pozostac płynny, zwłaszcza po środku. Wyjąć, przestudzić, następnie schlodzić w lodówce (najkepiej na noc).
Przed podaniem ciasto udekorować owocami i opcjonalnie polać delikatnie polewą. Smacznego :-)