Do góry

Dodatki Przepis na:

jogurtowy sos grzybowy

jogurtowy sos grzybowy

Autor: youna

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 122

Dodano: 29.09.2010

Odsłon: 7065

w sama raz dla dbających o linię ale lubiących sos grzybowy

Składniki

  • grzyby leśne (odgotowane w solonej wodzie), wg uznania
  • cebula, połowa
  • masło, 1 łyżka
  • gęsty jogurt naturalny (ja daję śródziemnomorski), 1 kubeczek
  • sól, pieprz
  • zielona pietruszka lub koperek
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. stopić masło i zeszklić na nim pokrojona w kostkę cebulę

  2. gdy cebula zmięknie, dodać ugotowane grzyby (w mim akurat tym razem były prawdziwki, kurki i zielonki)

  3. stopić masło i zeszklić na nim pokrojona w kostkę cebulę

  4. gdy cebula zmięknie, dodać ugotowane grzyby (w mim akurat tym razem były prawdziwki, kurki i zielonki)

  5. doprawić solą i pieprzem oraz wsypać pokrojoną natkę pietruszki, dusić ok 10 min na wolnym ogniu

  6. na samym końcu dodać jogurt i zestawić z ognia po ok 2-3 min. można podać z makaronem, ryżem i surówkami, (ja na dzisiejszy obiad zrobiłam do tego tłuczone ziemniaki i marchewkę gotowaną z bułka tartą) SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń