Do góry

Przekąski Przepis na:

Kabanoski w cieście francuskim

Kabanoski w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 479

Dodano:

Odsłon: 9569

Bardzo prosty i smaczny sposób na szybką przekąskę. Podawane z sosami są idealne jako przekąska.

Składniki

  • płat ciasta francuskiego
  • kabanosy suszone 200g
  • sos madziarów
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 230 stopni.

    Płat cista francuskiego pociąć na 0,5 cm paski (wzdłuż krótkiego boku). Każde pętko kabanosa owinąć ścisło paskiem ciasta. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

    Piec w nagrzanym piekarniku około 10-12 minut.

    Podawać z ulubionymi sosami np. madziarów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń