Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-01-2014
zmodyfikowana wersja kapuściary mojej teściowej :)
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 54
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2265
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 263
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1611
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 54
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2265
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 263
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1611
Składniki
W garnku ok. 7 litrowym ugotować w osolonej wodzie ł z dodatkiem ziela ang. i liścia laurowego łopatkę w całości ( ok. 1 godz na wolnym ogniu) zbierając szumy na początku procesu. Dodać obrane warzywa rosołowe w całości ( 1 marchew, 1/2 selera, 1 pietruszka duża, por) i gotowac jeszcze 1/2 godz. aż warzywa i mięso zmiękną.
W drugim garnku ugotowac kapustę ( solo) podlaną wodą. Woda w trakcie całego procesu gotowania ( ok. 1 godz.) powinna stale przykrywać kapustę na ok. 2 cm , nalezy ją wiec uzupełniać. Ugotowaną kapustę odstawić - najlepiej na całą noc.
Mięso i warzywa wyjac z rosołu, a rosół połączyć z wodą z gotowania kapusty - całość doprawić i zagotować . Tym samym kacówka gotowa - najlepiej smakuje z ziemniakami.
Co do ugotowanej kapusty , warzyw i mięsa - znadą pyszne zastosowanie w naszym kacowym obiedzie -w drugim daniu . Patrz mój kolejny przepis.
Życzę szampańskiej karnawałowej zabawy , bo kac nam już nie straszny :)