Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kacza pierś z morelami"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35895
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 146
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 261
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 299
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35895
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 146
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 261
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 299
Składniki
<strong>Przepis przysłała Anna Sikorska z Suwałk</strong>
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 5,60 zł.
Morele umyj, osusz, pokrój w drobną kostkę. Szalotki obierz, posiekaj. Owoce i szalotki wymieszaj z sokiem pomarańczowym, octem balsamicznym, szczyptą soli i pieprzu. Schłodź.
Piersi kaczki natrzyj solą i pieprzem. Ułóż na suchej, rozgrzanej patelni, smaż 2 min z każdej strony na dużym ogniu. Każdą pierś owiń folią aluminiową. Piecz ok. 30 min w temp. 200°C. Pięć minut przed końcem pieczenia folię odwiń, posmaruj konfi turą morelową.Źródło: Chwila dla Ciebie