Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kacza pierś z sosem"
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 273
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 744
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 151
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 45
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 273
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 744
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 151
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 45
Składniki
Kacze piersi umyj, osusz i natnij ostrym nożem. W misce wymieszaj 2 łyżki oleju, cynomon, ziele angielskie, przyprawę do drobiu oraz cukier. Posmaruj kaczkę i marynuj w lodówce ok. 3 do 6 godzin przewracając mięso od czasu do czasu.
Na patelni rozgrzej pozostały olej i krótko podsmaż mięso z obu stron. l Na blachę wyłóż pokrojony boczek, posiekaną szalotkę, wydrylowane wiśnie, wino, pokruszoną kostkę rosołową oraz podsmażone piersi. Piecz przez 10 minut w temperaturze 170 st. C.
Wyjmij mięso, do sosu dodaj skrobię rozpuszczoną z odrobiną wody i wymieszaj. Dopraw sokiem z cytryny, cukrem, pieprzem i solą. Pierś z kaczki pokrój w plastry.
Czas przygotowania: 50 minut 898 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień