Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka cytrynowa faszerowana"
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 234
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 16
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 234
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 16
Składniki
Kaczkę umyj. Olej wymieszaj z czosnkiem, gałką, solą, pieprzem, papryką i majerankiem; natrzyj tym mięso. Pozostaw na noc. Do miski wrzuć pokrojoną wątróbkę, namoczoną bułkę, żółtko, ubite białko, natkę i podsmażoną krojoną cebulę. Wymieszaj i dopraw.
Kaczkę napełnij farszem, zaszyj. Polej sokiem z cytryny. Piecz 1,5 godziny pod przykryciem w temp. 180° C.
CZAS: około 3 godzinyŹródło: Dobry Tydzień