Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaczka faszerowana

Kaczka faszerowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 51

Wypróbowany przepis na "Kaczka faszerowana"

Składniki

  • 1 wyluzowana kaczka (pozbawiona kości)
  • 50 dag mielonego mięsa indyka
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 chili
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 jajka
  • sól
  • słodka i ostra papryka
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • maggi
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wyluzowaną kaczkę natrzyj solą oraz słodką i ostrą papryką. Włóż na 12 godz. do lodówki. Cebulę, paprykę i chili obierz, pokrój. Wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Farsz przypraw.

  2. Kaczkę napełnij farszem. Zepnij otwory. Tuszkę ułóż w brytfance. Skrop maggi. Dodaj ziele angielskie i listek laurowy. Piecz pod przykryciem 2 godziny w temp. 200°C. Pod koniec odkryj, by tuszka ładnie się zrumieniła.

  3. Violetta Miszczak z Połczyna Zdroju

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń