Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaczka faszerowana mięsem

Kaczka faszerowana mięsem

Autor: leopard28

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 1908

Dodano: 01.01.2012

Odsłon: 22125

Świetna propozycja na rodzinny obiad

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szynkę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Oliwki przekroić na połówki. Mięso mielone wymieszać z pokrojoną szynką, żółtkami, mlekiem, posiekaną cebulą, oliwkami i parmezanem, doprawiając do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

  2. Przygotowaną kaczkę napełnić farszem i związać bawełnianą nicią. Cebulę obrać, drobno posiekać, obsmażyć na oliwie z masłem i dodać posiekany rozmaryn. Następnie włożyć kaczkę i obrumienić. Zrumienioną kaczkę podlać winem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C

  3. Piec do miękkości od czasu do czasu podlewając bulionem. Po upieczeniu mięso oddzielić od kości i pokroić na porcje. Podawać z kawałkami farszu, na sosie powstałym podczas pieczenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kobra222 10 lutego 2012 Osobiście nie ośmieliłabym się nadziać kaczki czymś tak konkretnym,ale to może być super farsz.... Jedna tylko uwaga: skrzydełka należy odciąć (wysychają i żadnego z nich pożytku) ,a nóżki związać (żeby nie wysychały)....:) Oczywiście często podlewać i kaczucha palce lizać... :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń