Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka na pierzynce"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Kaczkę umyj, dobrze osusz. Na patelni rozgrzej masło lub olej, włóż mięso, obsmaż z obu stron. Wsyp szczyptę pieprzu, rozmaryn, majeranek. Wymieszaj, wlej wino. Zmniejsz gaz, duś pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Przełóż na talerz, pokrój. Sos odstaw. Gdy przestygnie, połącz z musztardą.
Fasolkę obgotuj krótko w wodzie z cukrem i szczyptą soli. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój na ósemki. Pomidorki, sałatę i natkę umyj, osusz.
Pomidorki przekrój na połówki. Sałatę porwij na kawałki, rozłóż na talerzach. Dołóż po porcji fasolki, kawałki kaczki i cząstki jajek. Na wierzchu ułóż połówki pomidorków i natkę. Polej sosem musztardowo-winnym i od razu podawaj.Źródło: Naj