Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kaczka w sosie"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Wymieszaj z solą, pieprzem oraz kurkumą i przełóż na talerz.
Na pozostałym tłuszczu zrumień pokrojone na drobne kawałki mięso. Dosyp orzechy i dolej sok z czarnych porzeczek rozrobiony z połową szklanki wody. Gdy płyn zacznie wrzeć, dorzuć kostkę rosołową.
Po jej rozpuszczeniu zmniejsz ogień, wyciśnij sok z cytryny, dopraw całość cukrem i dodaj imbir starty na tarce o najmniejszych oczkach. Duś potrawę przez ok. godzinę.
W tym czasie pokrój bakłażana w plastry, a brokuł podziel na różyczki. Ugotuj warzywa w garnku na parze. Gdy ostygną, wymieszaj je z pokrojonymi pomidorami.
Gorącą kaczkę w sosie nałóż na talerz i podawaj z sałatką.Źródło: Kurier TV