Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka z orzechami włoskimi"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 367
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 420
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 367
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 420
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę, wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem i podsmaż. Wsyp pieprz i kurkumę, wymieszaj. Smaż jeszcze przez chwilę i przełóż na talerz.
Na tym samym tłuszczu zrumień pokrojone mięso, posyp je mąką, dodaj orzechy i smaż 5 minut. Wlej 3/4 szklanki wody i 3/4 szklanki soku z czarnych porzeczek. Wrzuć kostkę rosołową. Dopraw do smaku solą, sokiem z cytryny i cukrem. Całość duś około 1 godziny.
Bakłażan umyj, osusz i pokrój w plastry, posól i odstaw na 45 minut. Następnie opłucz i osusz. Usmaż na rumiano na rozgrzanej oliwie. Brokuły podziel na różyczki i ugotuj al dente. Następnie wymieszaj z bakłażanem i podduszoną cebulą. Dopraw imbirem. Podawaj jako surówkę do kaczki.Źródło: Na żywo