Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka z owocowym farszem"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 114
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 114
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Składniki
Kaczkę myję, osuszam. Odcinam skrzydła i szyję. Tuszę (także w środku) nacieram przyprawami. Cebule kroję w piórka i wkładam do kaczki.
Kaczkę zostawiam na noc w lodówce. Potem obieram jabłka, gruszkę i kroję je w cząstki. Mieszam ze śliwkami. Nadziewam kaczkę owocami. Spinam szpilkami.
Piekę ok. 2 godz. w brytfannie nasmarowanej oliwą, w temp. 180oC Od czasu do czasu polewam kaczkę wytopionym sosem.
Ok. 30 min przed końcem zapiekam bez przykrycia.
150 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 3,40 zł • Przepis na 6-8 porcji
Magdalena Kaczmarek z PoznaniaŹródło: Kobieta i życie