Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kaczka z pomarańczami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Ostrym nożem natnij skórę na piersiach kaczki w kratkę. Połóż mięso na suchej patelni skórą do dołu i wytop tłuszcz. Przekręć na drugą stronę i podsmaż. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego, oprósz solą oraz pieprzem i piecz w 160°C przez 15-20 min.
Sok z pomarańczy gotuj, aż uzyska konsystencję syropu, dodaj sos ciemny, cukier, pomarańczę i pumpernikiel. Gotuj. Kapustę zblanszuj, odcedź.
Dodaj ocet malinowy, olej, bulion, musztardę, cukier i posiekaną cebulkę. Mięso pokrój w plastry i włóż do sosu. Podawaj na sałatce z czerwonej kapusty.Źródło: TV14