Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka ze śliwkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Przygotuj marynatę. Miód delikatnie podgrzej (uważaj, by nie przypalić), dolej jasny sos sojowy i wrzuć goździki. Zmniejsz ogień pod rondelkiem i mieszając, gotuj kilka minut. Gdy ostygnie, połącz ze świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy.
Piersi kaczki umyj, osusz i polej przygotowanym sosem. Tak zamarynowany drób włóż na noc do lodówki.
Następnego dnia przełóż kaczkę do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Posyp ją majerankiem i czerwonym pieprzem. Dorzuć śliwki.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około godziny.
Czas: 80 min. 1 porcja = 380 kcalŹródło: Kurier TV