Do góry

Desery Przepis na:

Kakaowa waryjacja

Kakaowa waryjacja

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 861

Dodano:

Odsłon: 25989

Mokre,delikatne ciasto zadowoli nie jedno podniebienie!

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W garnku rozpuszczamy margaryne,dodajemy wodę,cukier i kakao.Doprowadzamy do wrzenia nastepnie studzimy i dodajemy cynamon.Odzielamy białko od zółtka. Do wystudzonej masy dodajemy mąkę,proszek do pieczenia,żółtko-mieszamy.Na koniec dodajemy ubite białka mieszając delikatnie,wszystko wylewamy do formy. Pieczemy ok 50min w tem.180-200stopni. Teraz zabieramy się za krem.Ubijamy smietankę z smietan fixem,na koniec dodajemy cukier puder. Wszystko wykładamy na gotowy placek i polewamy słodzonym gotowym mleczkiem. Placek piekłam w formie do pieczenia tarty,po upieczeniu i wystygnięciu,odwróconą do góry dnem wyłożyłam na talerz.Po odwróceniu tej formy robi się małe wgłębienie i tam wykładam krem.Na zdjęciu są migdały,ale nie trzeba ich dodawać,chciałam placka jakoś ozdobić a że akurat miałam w domu migdały one mi posłużyły jako dekoracja.Migdały wkładamy w rowki ale do gorącego ciasta,gdyż po wystygnięciu tak delikatnych płatków możę się nie udać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Anowi1985 24 stycznia 2012 Słuszna uwaga,zaraz opis poprawie.Ciasto jest w całości,upieczone w formie na tarte.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 24 stycznia 2012 Bardzo ładnie to ciasto wygląda na zdjęciu. Przypomina trochę babeczkę a nie ukrojony kawałek ciasta - czy na zdjęciu jest kawałek ciasta czy to zdjęcie ciasta w tortownicy ? Rozumiem, że mleczko w tubce ma być kakaowe. A to z boku to płatki migdałowe ? Masę śmietanową nie wykładasz na całe ciasto tylko pośrodku ? (opis przygotowania nie do końca pasuje mi do zdjęcia stąd tyle pytań)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń