Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kakaowe babeczki z dwukolorowym kremem"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj formę do muffinów, wkładając w otwory różowe papilotki.
Przesiej do miski mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dodaj cukier, jajko, maślankę, masło i esencję. Wymieszaj i przełóż do papilotek.
Piecz 20 minut. Zostaw w formie 5 minut, następnie wyjmij na drucianą półkę i zostaw, aby ostygły.
Rozpuść czekoladę i przygotuj z niej serca. Obsyp je srebrnym groszkiem, zanim czekolada zastygnie.
Na krem ubij mikserem masło, dodając stopniowo cukier i mleko. Do połowy kremu dodaj odrobinę różowego barwnika. Przełóż oba kremy do jednej torebki z uciętym rogiem i wyciśnij na babeczki. Udekoruj sercami z czekolady i, opcjonalnie, różową watą cukrową.Źródło: Olivia