Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inne niż zawsze. Babeczki na kruchym, kakaowym spodzie. Są równie smaczne i tak samo szybko znikają! Wypróbuj już dziś przepis na kakaowe babeczki z chałwą.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2912
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 609
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 173
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 185
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2912
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 609
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 173
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 185
Składniki
Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Budyń należy ugotować w 3 szklankach mleka i ostudzić. Masło ucieramy i dodajemy małymi porcjami zimny budyń. Na koniec pokruszoną chałwę. Krem nakładamy na kruche spody. I dekorujemy dowolnymi owocami.