Do góry

Desery Przepis na:

Kakaowiec z czereśniami

Kakaowiec z czereśniami

Autor: ulasalog

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 248

Dodano: 14.06.2018

Odsłon: 103

Kakao jakoś mi do czereśni bardzo pasuje, to i przepis na takie ciasto musiał się znaleźć :) Możecie użyć właściwie dowolnych owoców, ale w tej wersji jest super!

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wymieszać wszystkie mokre składniki w misce. Dodać do nich wymieszane ze sobą składniki suche i rozmieszać do połączenia składników - nie trzeba się przejmować ewentualnymi grudkami. Czereśnie umyć i pokroić na połówki, usuwając pestki. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Ułożyć na wierzchu połówki czereśni skórką do dołu. Piec w 200 stopniach do suchego patyczka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń