Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kakaowiec z orzechami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 122
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 122
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem, dodając po trochu obie mąki z proszkiem do pieczenia. Wlej stopione gorące masło, jeszcze chwilę ucieraj. Wsyp kakao i posiekane orzechy. Dokładnie wymieszaj.
Przełóż ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 40 minut w temperaturze 180°C.
Zamiast orzechów włoskich, które są lekko gorzkie, możesz użyć orzechów laskowych, które mają słodkawy smak. Do tego ciasta pasuje także zapach pomarańczowy lub rumowy.Źródło: Chwila dla Ciebie