Do góry

Śniadania Przepis na:

Kakaowy omlet z jeżynami i borówkami

Kakaowy omlet z jeżynami i borówkami

Autor: akamyll

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 208

Dodano: 24.08.2012

Odsłon: 632

Propozycja, która potwierdza to, że można jeść naprawdę bardzo smacznie a zarazem zdrowo. Kakaowy omlet jest świetny na pierwsze jak i drugie śniadanie, a także jako posiłek przed treningowy. Dodaje energii, poprawia humor i jest przepyszny!

Składniki

  • jajka, 2 sztuki (1 żółtko + 2 białka)
  • płatki owsiane (zmielone), 4 łyżki
  • mleko, do zmiękczenia płatków
  • kakao prawdziwe, łyżka
  • olejek waniliowy, kilka kropel
  • słodzik, do smaku
  • cynamon, do smaku
  • ulubione owoce, (u mnie jeżyny i borówki)
  • oliwa z oliwek / olej rzepakowy do smażenia
  • płatki migdałów, do posypania
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Płatki zamaczamy w mleku.

  2. Ubijamy białka.

  3. Żółtko mieszamy z cynamonem, kakao, słodzikiem, olejkiem i płatkami. Całość miksujemy.

  4. Następnie dodajemy ubite białka, po niewielkiej porcji, i delikatnie mieszamy.

  5. Omlet smażymy z obu stron na rozdarowanym papierem ręcznikowym oleju/oliwie.

  6. W misce rozgniatamy borówki z jeżynami (można dodać słodzik).

  7. Omlet smarujemy owocami i posypujemy płatkami migdałów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń