Do góry

Dania główne Przepis na:

Kalafior panierowany

Kalafior panierowany

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3218

Dodano:

Odsłon: 2550

Kalafior panierowany

Składniki

  • kalafior
  • szklanka bułki tartej
  • 2 jajka
  • łyżka soli
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kalafiora podzielić na mniejsze części i ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. (około 10-15 minut)
    Odcedzić.
    Jajka rozkłócić, bułkę tarta przesypać na głęboki talerz
    Panierować maczając różyczki kalafiora w jajku, potem obtaczając w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń