Do góry

Dodatki Przepis na:

Kalafior w pikantnej panierce

Kalafior w pikantnej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 119

Dodano:

Odsłon: 318

Jest lekko chrupiący. Idealny dodatek do drugiego dania lub samodzielna przekąska.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kalafiora dzielimy na niewielkie różyczki, myjemy, a następnie wkładamy do wrzącej wody na ok. 10 minut. Odcedzamy, studzimy.

  2. W jednej miseczce rozkłócamy jajka solą i pieprzem, w drugiej - bułkę tartą z paprykami i czosnkiem. Każdą różyczkę zamaczamy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń