Do góry

Dania główne Przepis na:

Kalafior z kurczakiem w cieście francuskim

Kalafior z kurczakiem w cieście francuskim

Autor: sereberko80

Przepisów i artykułów: 617 Ocena: 8758

Dodano: 26.11.2012

Odsłon: 6033

szybkie i pyszne "czyszczenie lodówki" :-)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kalafiora ugotować al dente. Pierś umyć, oczyścić, pokroic w dosyć drobną kostkę. Przyprawić sola i pieprzem, usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Jajko zmiksować blenderem ze śmietaną i przyprawami. Ser zetrzec na drobnych oczkach.

  2. Kokilki wysmarować tłuszczem, ciasto podzielić na 6 kwadratów, wyłożyć nim kokilki. Lekko posmarować ketchupem, wyłożyć kalafior i pierś z kurczaka, zalać zalewą jajeczno-śmietanową. Wierzch posypać startym serem. Piec w temp. 200 stopni ok. 25-30 min. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mati1 24 stycznia 2014 wygląda przepysznie i na pewno tak smakuje,na pewno wypróbuje. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń