Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudził się nam tradycyjnie gotowany, proponuję w takiej wersji ;)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 148
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1773
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 148
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1773
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Składniki
1. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie.
2. Pieczarki kroimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Następnie układamy na dnie naczynia żaroodpornego
5. Na pieczarki wykładamy ugotowany kalafior.
6. Robimy sos: masło rozpuszczamy w rondelku.
7. Do masła dodajemy mąkę, mieszając tak żeby nie powstały grudki.
8. Następnie powoli wlewamy mleko.
9. Doprawiamy pieprzem, solą, gałką.
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i połowę dodajemy do sosu.
11. Gotujemy do chwili rozpuszczenia sera i polewamy kalafior.
12. Na koniec posypujemy całość bułką tartą i resztą sera.
13. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 14. Kalafior gotowy. 15. Smacznego.