Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kalafiorowa"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1068
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 144
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1068
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 144
Składniki
Bulion wlej do garnka i zagotuj. Oczyszczone, umyte marchewki i pietruszkę pokrój w plasterki i włóż do bulionu, gotuj przez ok. 5-8 minut. Kalafior umyj, podziel na różyczki, dodaj do zupy, następnie wsyp 6 łyżek kaszy kukurydzianej, dodaj szczyptę majeranku i gotuj kolejne 10 minut.
Na koniec dopraw zupę do smaku solą i delikatnie pieprzem (jeśli przygotowałaś ją na bulionie warzywnym, możesz dodać łyżkę oliwy z oliwek). Dołóż posiekany świeży koperek i podawaj.Źródło: Świat kobiety