Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kalafiorowa z kalarepką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Filet skrop sokiem z cytryny i natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posyp solą i kolorowym pieprzem. Odstaw na 30 minut. Ziemniaki, cebulę i kalarepkę obierz, umyj, pokrój w kostkę. Kalafior oczyść, opłucz, podziel na różyczki.
Cebulę zeszklij na maśle. Dołóż pozostałe jarzyny. Chwilę razem podsmaż. Potem zalej bulionem i gotuj ok. 25 minut.
Olej rozgrzej. Smaż na nim mięso ok. 10 minut. Warzywa wraz z wywarem zmiksuj. Zupę przypraw solą i białym pieprzem. Rozlej do miseczek. Filet pokrój w plasterki. Włóż po kilka do każdej porcji zupy. Posyp posiekaną kolendrą.Źródło: Tina