Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kalafiorowa z kapustą i imbirem"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 48
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 48
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Składniki
Kalafior oczyść, wymocz, podziel na małe różyczki. Kapustę opłucz, wytnij głąb, liście pokrój na kawałeczki. Marchewki obierz, umyj, potnij w ukośne plasterki.
Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj pokrojone warzywa i mięso. Zalej 6 szklankami wody. Gotuj ok. 25 minut. W tym czasie chili oczyść, strączek opłucz, osusz, drobno posiekaj. Razem z imbirem dodaj go do zupy.
Całość przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Mięso wyjmij, potnij w kostkę. Ponownie włóż do zupy. Rozlej ją do talerzy. Przed podaniem każdą porcję udekoruj kilkoma listkami kolendry.Źródło: Naj