Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kalafiory zapiekane z grzybami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1826
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 251
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1826
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 251
Składniki
Namocz chleb w mleku i zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Wymieszaj z 2 jajkami i przełóż do formy wysmarowanej masłem.
Ugotuj grzyby w osolonej wodzie. Kilka zostaw do dekoracji, a resztę zmiel lub drobno pokrój, dopraw pieprzem i solą. Przełóż do formy na warstwę chleba. Na wierzchu ułóż różyczki ugotowanego w osolonej wodzie kalafiora. Rozbij trzepaczką jajka, wymieszaj ze startym serem i zalej wierzch. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 200 st. C.Źródło: Olivia