Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kalarepa faszerowana kurczakiem"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Obrane kalarepki przekrajam i wydrążam. Wrzucam je z jedną marchwią na zagotowaną wodę z solą i vegetą. Gotuję 20 min. Wyjmuję, wywar zachowuję.
Ogórki, pieczarki, marchew, czosnek ścieram na tarce o grubych oczkach. Kapustę szatkuję, przelewam wrzącą wodą. Środki kalarepki kroję w słupki.
Podsmażam pieczarki, pokrojone w kostkę mięso i czosnek. Dodaję warzywa, duszę chwilę, podlewając wywarem. Dodaję kapustę, bazylię, keczup, chwilę smażę, przyprawiam.
Kalarepki faszeruję, ozdabiam gotowaną marchwią. Pozostały farsz wykładam do wysmarowanego masłem i posypanego serem naczynia żaroodpornego. Lekko wgniatam w niego kalarepki. Posypuję serem, zapiekam 15 min w 190C.
Delikatna, zapiekana, na warzywnej pierzynce. Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Kobieta i życie