Do góry

Przekąski Przepis na:

Kalarepa nadziewana

Kalarepa nadziewana

Autor:

Przepisów i artykułów: 2232 Ocena: 13482

Dodano:

Odsłon: 739

Smaczna przekąska na imprezę.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Wydrążyć środek kalarepy, zostawiając warstwę ok. 1 cm grubości. Miąższ pokroić drobno i podsmażyć razem z mięsem przez ok. 10 minut. Wcześniej dodać do mięsa 1 jajko, pieprz, sól, czosnek, bułkę tartą i pokrojoną cebulkę. Przygotowany (usmażony) farsz nakładać do kalarepek. Na wierzch dodać starty lub pokrojony w plastry ser. Piec w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez ok. 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń