Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykły wygląd i zaskakujący smak kalarepki
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 34
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 99
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 302
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 34
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 99
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 302
Składniki
Kalarepki oczyścić, odciąć wierzch i wydrążyć środki. Miąższ pokroić w kostkę, wątróbki oczyscić, jabłko pokroić w kostkę. Całe kalarepki sparzyć w osolonym wrzatku i schłodzic w zimnej wodzie.
Na rozgrzanym maśle przesmażyć przesmażyć wąrtobkę, oddzielnie przesmażyć kalarepki, na koniec smażenia dodając jabłko. Wątróbki pokroić w kostkę i połączyć z kalarepką i jabłkami, doprawić solą, pieprzem.
Przygotowanym farszem napełniać kalarepki. Piec w nagrzanym do 200?C piekarniku ok. 15 min.