Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kalarepka z kurczakiem i zielonym groszkiem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
60 minut • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis dla 4 osób.
Kalarepki cienko obierz i zetnij czubki. Wydrąż łyżką środki. Ugotuj kalarepki w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedź i odstaw w ciepłe miejsce. Wydrążony miąższ i czubki pokrój w kosteczkę.
Zeszklij na oliwie posiekaną cebulę, dodaj mielone mięso i chwilę razem smaż. Dołóż pomidory z puszki, dopraw solą i pieprzem, podlej bulionem i na niewielkim ogniu duś około 10 minut.
Umyte pomidorki koktajlowe pokrój w ćwiartki. Groszek ugotuj w osolonym wrzątku (możesz go zastąpić groszkiem konserwowym).
Do mięsa dodaj pomidorki, posiekaną kalarepkę i groszek. Dopraw papryką i w miarę potrzeby pieprzem i solą. Podduś razem kilka minut. Wmieszaj natkę.
Ciepłe kalarepki nadziej przygotowanym farszem i rozłóż na talerzach. Jeśli zostanie ci trochę nadzienia, wsyp do niego łyżeczkę tartej bułki i mokrymi dłońmi uformuj niewielkie frykadelki. Następnie obtocz je w bułce i usmaż na maśle na złocisty kolor.Źródło: Kobieta i życie