Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalarepki z mięsnym sosem"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Składniki
Kalarepki umyj, zetnij wierzchy. Wydrąż środki i pokrój je w kosteczkę. Marchewkę obierz, drobno potnij. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju.
Dołóż resztę pokrojonych warzyw. Smaż 5 minut. Dodaj mielone mięso. Smaż dalej, a kiedy mięso się zrumieni, dodaj pomidory i ketchup. Duś 20 minut.
Przypraw na pikantnie solą, pieprzem oregano oraz słodką i ostrą papryką.
Farsz nałóż do wydrążonych kalarepek. Przykryj odciętymi wierzchami. Jeśli chcesz, możesz kalarepki wcześniej ugotować na półtwardo w posolonej wodzie albo zapiekać je z farszem przez ok. 30 minut w temp. 190°C.Źródło: Naj