Do góry

Przekąski Przepis na:

kalmary w cieście piwnym

kalmary w cieście piwnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 80

Dodano:

Odsłon: 555

mrożony kalmar w całości

Składniki

  • Kalmar mrożony 1 szt
  • 1/2 szkl. piwa . 3 łyżli mąki , sól do smaku, oregano, lub bazylia suszona
  • olej do smażenia 1 szkl.
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. kalmara rozmrozić, jeśli ma na wierzchu cienką błonkę ( to ściągnąć), pokroić na centymetrowe plasterki,wrzucić do ciasta piwnego, dobrze wymieszać aby wszystkie części były w cieście. smażyć w oleju na lekko złoty kolor. można skropić sokiem z cytryny.

  2. ciasto": piwo, mąkę i przyprawy wymieszać widelcem.Gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 listopada 2017 Kalmary są pyszne, a na dodatek w takim cieście. Pycha :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń