Do góry

Desery Przepis na:

Kaloryczna BOMBA Kasi

Kaloryczna BOMBA Kasi

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 9227

Wysmienite gdy mamy ochote na cos slodkiego, czekoladowego, budyniowego. Nie jest skomplikowany i naprawde dla kazdego.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Najpierw pieczemy ciasta, sa dwa wiec najlepiej dwuch osobnych miskach przygotowac obie masy ciastowe i potem tylko piec jedno po drugim. Dodam jeszcze ze mi z tych skladnikow wyszly dwa gotowe ciasta male, ale to dlatego, ze ja przekladalam ciasta do szklanych naczyn zaroodpornych by bylo widac warstwy. Dodam jeszcze ze ciasto bedzie dosc wysokie wiec dobra bedzie gleboka blacha. Tak wiec:

  2. Ciasto I: Wrzuc do miski suche skladniki (make, cukier, kakao, proszek do pieczenia) nastepnie zamieszaj je lyzka by sie zmieszaly, potem dodajemy mokre skladniki (olej, mleko, jaja, aromat). Dobrze wszystko wymieszac lyzka, tak by powstala nam jednolita lejaca masa. Wylac na forme (ja zawsze leje na forme kilka kropel oleju i rozmazuje go po formie pedzelkiem) i wstawic do piekarnika rozgrzanego oczywiscie. Piec 30min w 180'C.

  3. Ciasto II: Wykonujemy identycznie jak pierwsze ale nie wsypujemy kakao do miski.

  4. Nastepnie gdy cisto I przestygnie nakladamy na nie nasza mase budyniowa ktora robimy w nastepujacy sposob: Gotujemy budyń, a następnie go studzimy. Szykujemy 250g margaryny i roztapiamy, ale nie do tego stopnia, żeby wyszła mazia. Do ostudzonego budyniu wrzuć tłuszcz(margarynę, która roztopilismy) i miksujemy, do tego stopnia, żeby wyszła jednolita masa i gotowe.

  5. Ciasto I z masa przykrywamy Ciastem II (a wiec ja dlatego zawsze smaruje blach olejem bo wtedy ciasto ladnie z niej wychodzi) ale gdyby nam jakos to nie wyszlo to nie ma sie co martwic, poniewaz biale ciasto, kore jest na gorze polewamy rozpuszczona czekolada. Czekolade rozpuszczamy w garnuszku z odrobina mleka i masa.

  6. Zycze przyjemnego objadania sie:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń