Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapka na ciepło z kurczakiem barbecue

Kanapka na ciepło z kurczakiem barbecue

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 468

Dodano:

Odsłon: 1369

Genialna propozycja - pyszna alternatywa dla hamburgerów. Sos barbecue Folwark nadaje doskonały, wędzony smak.

Składniki

  • 1 pierś z kurczaka
  • kilka plasterków ogórka, pomidora, czerwonej cebuli
  • duża ciabatta
  • olej
  • masło
  • sos barbecue (najlepszy jest Folwark)
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę i zamarynować w sosie barbecue Folwark.

  2. Ciabattę rozciąć w połowie (nie przekrajać do końca), posmarować od wewnątrz masłem i zapiec w piekarniku przez około 5 minut (aż bułka będzie chrupiąca)

  3. W tym czasie usmażyć kurczaka na oleju. Nałożyć na upieczoną bułkę dodać warzywa.

    Serwować ciepłe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń