Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapka tunezyjska

Kanapka tunezyjska

Autor:

Przepisów i artykułów: 278 Ocena: 5084

Dodano:

Odsłon: 2342

Idealne połączenie smaku tuńczyka, jaj i papryczki chili!

Składniki

  • tortilla 2 szt na osobę
  • jajo ugotowane 2szt na osobę
  • Tuńczyk w oleju, puszka na osobę
  • cebula czerwona pół
  • papryczka chili/ słodka papryka
  • majonez i musztarda po łyżce
  • chili w proszku, sól, kumin opcjonalnie
  • kolendra nać lub pietruszka- łycha
  • sałata 2 liście na kanapkę
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Tortille kładę na patelni grilowej i przyciskam je drugą mniejsza patelnia, tak aby zrobił się "wzorek".
    Do miski wkładam składniki farszu i lekko mieszam.

  2. Tortille smaruje paskiem cienkiej warstwy majonezu, na tym układam liście sałaty i farsz. Wystarczy zawinąć.

  3. W oryginale kanapki są bardzo ostre, tak że prawie nie czuje się innego smaku, wiec proponuje użyć chili według własnego uznania :)
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (30)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 20 lutego Pyszne kolorowe kanapeczki i ten wrap. Wyobrazam sobie jakie pyszne. To bardzo niebezpieczne zagladac o tej porze na SM, bo zaraz chce mi sie jesc :-) Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 19 lutego Trochę Orientu zawsze dobrze smakuje :)
Pyszny zestaw, a ja tradycyjnie dodam więcej ostrości xD
Odpowiedzi: 14 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń