Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapka z łososiem

Kanapka z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 259 Ocena: 5064

Dodano:

Odsłon: 809

Inspiracja byla kanapka z wysp fryzyjskich. Cos dla wielbicieli wedzonego lososia, który doskonale komponuje sie z cukinia i serem feta tworzac niezapomniany smak.

Składniki

  • 2 świeże bagietki
  • 2 cebule
  • 1 por
  • 1 cukinia
  • 2 porcje wędzonego łososia
  • 150 g sera feta
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule, pora i cukinie kroimy na polówki a nastepnie w plastry.
    Cukinie z cebula smazymy na oleju ok. 4 min, nastepnie dodajemy pora i jeszcze krótko podsmazamy. Doprawiamy sola i pieprzem i odstawiamy.
    Lososia "szarpiemy" na kawalki, fete kruszymy i dodajemy do smazonych warzyw.
    Bagietke kroimy na polówki i przekladamy masa lososiowo-warzywna.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń