Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapki czosnkowe z awokado

Kanapki czosnkowe z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3049

Dodano:

Odsłon: 4551

Wymyślone spontanicznie na kwadrans przed przyjściem gościa:)

Składniki

  • bagietka
  • 1 awokado
  • 1 pomidor
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz, szczypiorek
  • oliwa do posmarowania kanapek
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Najpierw przygotowujemy awokado i pomidory. Awokado można rozdrobnić widelcem, żeby powstała masa o dość grubej strukturze. Pomidory pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć.

  2. Bagietkę kroimy w skibeczki, smarujemy oliwą, rozmiażdżonym czosnkiem i wstawiamy do piekarnika na 5 minut. Gdy będą lekko podgrzane i chrupiące, wykładamy je i kładziemy na nie trochę awokado i pomidory. Posypujemy szczypiorkiem i jemy cieplutkie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 29 marca 2012 Bagietka na ciepło zwłaszcza z avocado i pomidorkiem - to jest wyśmienite - robiłam wielokrotnie !!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń