Przekąski Przepis na:
Kanapki czosnkowe z awokado

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3166
Dodano: 20.07.2011
Odsłon: 4675
Składniki
- bagietka
- 1 awokado
- 1 pomidor
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz, szczypiorek
- oliwa do posmarowania kanapek
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Najpierw przygotowujemy awokado i pomidory. Awokado można rozdrobnić widelcem, żeby powstała masa o dość grubej strukturze. Pomidory pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć.
-
Bagietkę kroimy w skibeczki, smarujemy oliwą, rozmiażdżonym czosnkiem i wstawiamy do piekarnika na 5 minut. Gdy będą lekko podgrzane i chrupiące, wykładamy je i kładziemy na nie trochę awokado i pomidory. Posypujemy szczypiorkiem i jemy cieplutkie.
Komentarze do przepisu (1)

goramarcina1 29 marca 2012Zgłoś do usunięcia
Bagietka na ciepło zwłaszcza z avocado i pomidorkiem - to jest wyśmienite - robiłam wielokrotnie !!1 Kto głosował? | Odpowiedz