Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapki Leniwego Jaśka

Kanapki Leniwego Jaśka

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 920

Dodano:

Odsłon: 1292

Kanapki Leniwego Jaśka

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • pół cebuli
  • pół zielonej lub żółtej papryki pokrojonej w kostkę
  • 1 ząbek czosnku przepuszczony przez praskę
  • 1 łyżeczka gruboziarnistej musztardy
  • 3/4 szklanki keczupu
  • 3 łyżeczki brązowego cukru
  • sól do smaku
  • kilka plasterków selera naciowego
  • świeżo mielony pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni podsmażamy na odrobinie oliwy z oliwek paprykę z czosnkiem i cebulę. Dodajemy mięso mielone. Podsmażamy na złoto. Odcedzamy nadmiar powstałego płynu.

  2. Dodajemy następnie musztardę, keczup, brązowy cukier. Mieszamy dokładnie. Dodajemy kawałki selera naciowego. Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem ok. 30 minut.

  3. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdej bułeczce układamy porcję mięsa. Podajemy na ciepło z frytkami i ulubioną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń