Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kanapki rybno-tatarskie"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Składniki
Marynowane pieczarki, korniszony oraz cebulkę osącz z zalewy i bardzo drobno posiekaj . Dodaj do majonezu, przypraw solą, pieprzem oraz obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Koperek opłucz, osusz, drobno posiekaj. Dołóż do sosu tatarskiego, wszystko dokładnie wymieszaj.
Sałatę opłucz, osusz na pa pierowym ręczniku. Dymkę oczyść, cebulę pokrój w cieniutkie piórka, szczypiorek posiekaj. Ogó rek umyj, wytrzyj i potnij (razem ze skórką) w dość cieniutkie plasterki.
Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim paluszki rybne na złoto ze wszystkich stron. Osącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Kromki pieczywa, zarówno ziarnistego, jak i tostowego) zrumień na ruszcie albo opiecz w tosterze.
Pieczywo ziarniste posmaruj grubo sosem tatarskim. Na tym ułóż sałatę, plasterki ogórków i po 2 paluszki rybne. Posyp je cebulą i szczypiorkiem, polej keczupem i pozostałym sosem tatarskim. Przykryj pieczywem tostowym. Kanapki zepnij wykałaczkami, ew. udekoruj.Źródło: Tina